Reisikorraldaja TUI jäi Euroopa Liidu sanktsioonide alla

Tarbija24
Copy
Puhkus
Puhkus Foto: Inna Talan/PantherMedia / Inna Talan

Reisikorraldaja TUI Balti riikide esindaja TT Balticsi suhtes kehtivad Euroopa Liidu sanktsioonid, mille tõttu on TUI siinsed reisid kuni mai lõpuni tühistatud ja uute reiside müük peatatud. 

Läti tarbijakaitseamet palub tarbijatel tühistatud reiside tagasimaksete saamiseks TT Balticsiga otse ühendust võtta, vahendab Eesti tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve amet (TTJA)

Läti tarbijakaitseamet teavitab, et kui tarbija on ostnud TT Balticsi korraldatava reisi reisivahendajalt ja reis on tühistatud, siis on reisivahendajal kohustus tagastada reisijale see osa summast, mida pole TT Balticsile edasi kantud.

Reisikorraldajale tagasimakse saamiseks peab avalduses olema:

  • reisija ees- ja perekonnanimi;
  • reisija kontaktid (telefoninumber, aadress, e-posti aadress);
  • reisilepingu kuupäev ja number;
  • reisikorraldaja ja reisivahendaja ärinimi ning registrikood;
  • andmed tehtud maksete kohta (kuupäev, maksja, summa);
  • osaliselt tehtud tagasimakse reisivahendajalt (kui on asjakohane);
  • tagasimakse kogusumma;
  • pangakonto number, kuhu tagasimakse kantakse.

Avaldusele tuleb lisada makset tõendav dokument.

Läti tarbijakaitseamet palub reisijatelt keerulise olukorra tõttu kannatlikkust, kuna ettevõtte tagasimaksed nõuavad Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni luba. Seega võivad tagasimaksed võtta rohkem kui 14 päeva.

Kui TT Baltics keeldub tagasimaksest või tekib muu vaidlus, saavad Eesti tarbijad vastava avalduse esitada ELi tarbija nõustamiskeskuse kaudu, mis on TTJA piiriüleseid kaebusi lahendav üksus. Kui ettevõttega vaidlust ei teki, pole vaja avaldust esitada.

TUI Baltics on Saksamaa reisifirma TUI tütarfirma, mille peakontor on Riias. TUI Balticsi suurim aktsionär on Venemaa oligarh Aleksei Mordašov, kes langes Venemaa Ukraina-invasiooni tõttu Euroopa Liidu sanktsioonide alla: tema vara külmutati ning oligarhile endale kehtestati reisikeeld. Mordašov on Venemaa konglomeraadi Severstal peamine aktsionär ja esimees, kellel on huvid nii Venemaa metalli-, energeetika- kui kaevandusettevõtetes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles