Ligi: kärped on erakordselt oluline majanduskasvu allikas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Laura Oks.

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitusel ei tohiks Kreeka majanduse jaluleaitamise puhul kindlasti vastandada kärpeid ja majanduskasvu, kuna esimene aitab viimasele tublisti kaasa.

Täna on riigikogus hääletusel Kreeka majanduspoliitiliste tingimuste memorandum eelolevaks kolmeks aastaks. Riigikogu heakskiit on eelduseks, et Eesti saab lubada oma toetust Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi kaudu.

Kuigi teinekord arvatakse, et liiga suured kärped võivad majanduskasvu takistada, siis Ligi kinnitusel aitavad need Kreeka puhul kasvule kaasa.

«Ja ma mitte kuidagi ei vastandaks selliseid asju nagu kärpeid ja majanduskasvu. Esiteks, oludes, kus avalik sektor on väga ränk koorem just nimelt majanduskasvule, kes imeb endasse kvalifitseeritud tööjõudu, konkureerib palkades erasektoriga ja kehtestab arutuid piiranguid juba pikki aastaid.»

«On vaja lihtsalt leevendust selle kohapealt. Kärped on erakordselt oluline majanduskasvu allikas. Ühesõnaga, need ei ole üldse need kaks paari, mida me peaksime vastandama,» rääkis Ligi riigikogu ees esinedes.

Lisaks sellele peaks kava kohaselt Kreeka majandust turgutama maksusüsteemi efektiivistamine ja konkurentsipiirangute kaotamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles