Urmas Sõõrumaa hakkab jagama osalust oma firmas

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy

Urmas Sõõrumaa tõi turule uudse kontseptsiooniga taksoteenuse, kus nii klientidel, taksojuhtidel kui ka kõigil partneritel on võimalik koguda tokeneid ja vahetada need osaluse vastu tema firmas Forus International.

«Mul lõi 1. jaanuaril plõks ette, et tahan teha midagi, milles inimesed tunnevad ennast hästi ja osana kooslusest,» rääkis Sõõrumaa. «Ma olen 60-aastane ja Idamaade õpetuste järgi olen tänaseks oma tõestused ära tõestanud ning aeg on jagada ja õpetada.»

Sõõrumaa sõnul on suur kokkulangevus, et just eile pandi Eestis kinni Yandex Takso. Samuti on puhas kokkulangevus, et Bolt osutab samalaadset teenust. «Tegemist on minu viimase 10–12 aasta väikese unistuse täideviimisega, mis realiseerub täna,» sõnas ta.

Uue ärimudeliga maailma vallutama

Sõõrumaa pakub ühe protsendi oma firma käibest klientidele, ühe protsendi taksojuhtidele ja ühe protsendi kõigile neile partneritele, kes aitavad seda äri käima lükata. 100 euro eest saab ühe tokeni. Viie aasta pärast arvestatakse tokenite eest firma osakuid kümnekordses koguses. Selleks ajaks luuakse ka eraldi tokeneid omav ettevõte, US Token.

«Kui firma maksab miljard ja klientidele olen andnud kümme miljonit tokenit miljardi käibe eest, siis miljardist käibest üks protsent on kümme miljonit tokenit,» selgitas Sõõrumaa. «Miljardilise käibega firma väärtus on tõenäoliselt ka miljard eurot ehk nad saavad vastu kümme protsenti ehk sada miljonit firma väärtusest. Kümme protsenti klientidele, kümme protsenti juhtidele ja kümme protsenti neile, kes käivitavad ettevõtet.»

Seega on Forus Internationali võtmetöötajatel oodata optsiooni. Sõõrumaa sõnul on optsiooniga aga keeruline, sest tuleb vaadata, kuidas see vastab seadustele ja maksunõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles