Rail Baltic sai keset kriisi uue juhi (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Rail Baltic Estonia uuel juhatuse esimehel Anvar Salometsal sai vahetult enne uude ametisse siirdumist täis neli aastat ettevõtte tehnilise juhina.
Rail Baltic Estonia uuel juhatuse esimehel Anvar Salometsal sai vahetult enne uude ametisse siirdumist täis neli aastat ettevõtte tehnilise juhina. Foto: Mihkel Maripuu

Aprilli alguses ametisse asunud Rail Baltic Estonia uus juht Anvar Salomets võttis juhtimise üle keset Ukraina sõjast põhjustatud kriisi ehitusturul. Ometigi kinnitab ta, et raudtee ehitus sellest häiritud ei saa ning Rail Baltic valmib ikka tähtajaks. Tõsi, seda, palju selleks raha kulub, ta ei ennusta.

Võtsite selle ameti üle äärmiselt keerulisel ajal: Rail Balticu (RB) ehitus oli graafikust maas, samas oli äsja alanud Ukraina sõda. Mis tunnetega te uude ametisse astusite?

Vastakate tunnetega. Olen olnud RB projektiga pikalt seotud, hoolitsenud selle eest, et see edenema hakkaks ja soovitud tempos liiguks. Valik oli keeruline, sest selleks hetkeks oli murdepunkt majandusruumis toimunud. Kindlasti oleks olnud soodsam ja mugavam oma senist tööd endises rollis jätkata. Aga ega meil siin valikut ole.

Sellele kohale konkurssi ei toimunud, teile tehti ettepanek sellesse ametisse asuda?

Ettevõtte nõukogu otsustas teha valiku sisemiste ressursside pinnalt, võttes järgmise loogilise valiku. Nende otsusel on uus juhatus kaheliikmeline, ka teine liige on siit majast. See annab võimaluse funktsioone omavahel paremini jaotada.

Kaua te RB Estonias töötanud olete?

Mul sai just neli aastat, enne kui uude ametisse läksin. Enne seda lõin kaasa tehnilise järelevalve ametis, vastutasin maakonna eelplaneeringute eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles