Yandex vaidlustab tegevuskeelu (2)

BNS
Copy
Yandexi taksojuhtide meeleavaldus. 
Yandexi taksojuhtide meeleavaldus. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeval, 11. aprillil jõustus valitsuse sanktsioon Yandex NV-le, mis keelab ettevõtte taksoveoteenuse Eestis. Yandex peab piirangut ebamõistlikuks ja kavatseb selle vaidlustada.

Kuigi tegevuskeeld jõustus 11. aprillist, lõpetas Yandex ettevõtte teatel teenuse enne tähtaega, et kaitsta juhte ja koostööpartnereid võimalike raskuste, näiteks trahvide eest.

«Toonitame, et peame Eesti ametivõimude nõuet meie tööd piirata ebamõistlikuks ja kavatseme seda vaidlustada. Varem ei ole teenuse kohta pretensioone olnud. Yandex Go teenust Eestis ja paljudes teistes riikides esindab Hollandi ettevõte Yandex.Taxi B.V., mis järgib rangelt Euroopa Liidu ja GDPRi reegleid ning Eesti seadusi,» väitis ettevõte pressiteates.

Eesti-poolse sanktsiooni kehtestamise oluliseks ajendiks on hiljutine Venemaa otsus, et Yandex peab kohustuslikus korras jagama kogutavaid isikuandmeid kohalikule eriteenistusele.

Yandexi sõnul on Venemaa seaduseelnõu, millele valitsus viitab, arutlusel olnud juba mitu aastat ning sellega pole Eestil ega teisel riikidel mingit pistmist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles