Sõõrumaa lubab taksoplatvormi klientidest kaasomanikud teha

PM Majandus
Copy

Tänasest alustab tööd uus taksode tellimise platvorm Forus Taxi, mille juhid, kliendid kui teised panustajad kaasatakse läbi US tokenite programmi omanikeringi.

Programmi tööriistaks on krüptotoken, mille nimeks saab US Token. Kõik Forus Taxi kliendid, autojuhid ja teised kaasaaitajad hakkavad oma panuse või sõitude eest koguma tokeneid, mis koguvad väärtust vabaturul ja mille saab viie aasta pärast vahetada osaluseks.

Näiteks kui klient teeb Forus Taxi vahendusel 100 euro eest sõite, siis teenib ta kliendikontole ühe US Tokeni. Uusi tokeneid emiteeritakse kokku 30 miljonit tükki, mis vastab 30% osalusele. 

Kui nüüd ümber arvutada tähendab see, et 30-protsendilise osaluse saamiseks tuleb sõita kolme miljardi euro eest.  

Uudne krüptotokenite programm on loodud koostöös idufirmaga Koos.io, mille juht on Taavi Kotka.

«Forus Taxi on minu viimase kümne aasta väikeste unistuste realiseerumine. Olen üle 30 aasta seotud teenuseid pakkuvate ettevõtetega ja ennast seal tõestanud. Nüüd on aeg hakata jagama. See platvorm, millega turule tuleme, on jagada ettevõtte osalust oma partnerite, klientide ja nende inimeste vahel, kes seda aitavad teha. Usun, et sellest tekib keskkond, kuhu inimesed tahavad tulla ja olla. US tähendabki «meie» ehk meie kõik üheskoos ja sõna «koos» on üks maagiline sõna.»

Forus Taxi mobiilirakendus töötab TaxiGo väljatöötatud tarkvaral ning äpp on nii App Store’is kui ka Google Pay poes ning see on tasuta.

Forus Taksot, endise nimega Tulika, saab jätkuvalt tellida telefonil 612 0000 või lühinumbril 1200, kus klientide kõnedele vastavad klienditeenindajad. Esialgu töötab paralleelselt uue äpiga Forus Taxi endiselt ka Tulika1200 äpp.

Praegu käivitub Forus Taxi platvorm ennekõike Tallinnas, kuid lähiajal saab seda kasutada ka Tartus, Pärnus, Rakveres ja teistes suuremates Eesti linnades. Ettevõte liigub ka Eestist väljapoole ning selle aasta lõpuks on plaan tegutseda veel vähemalt viies riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles