Eesti saatis Ukrainale kümme tonni elektri taastamise seadmeid

PM Majandus
Copy
Kõrgepingeliin.
Kõrgepingeliin. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti saatis Ukraina energiaministeeriumile erinevaid elektri õhuliinide tarvikuid, et toetada Ukraina elektrisüsteemide toimepidevust. Abisaadetis pandi kokku avaliku sektori ja Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) koostöös.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi üleskutsel kogusid EETELisse kuuluvad ettevõtted elektritarvikuid, mida on Ukraina energiaministeeriumilt saadud info järgi neil praegu enim vaja. Oma panuse Ukraina abistamiseks andsid ettevõtted Enersense, Onninen ja Ensto.

Välisministeeriumi abil läks Ukraina poole teele üle kümne tonni kaaluv saadetis, mis koosnes peamiselt kõrgepingeliinide alumiiniumjuhtmetest, kontrollkaablitest ning muudest õhuliinide tarvikutest.

«Eesti aitab Putini režiimi rünnaku alla sattunud Ukrainat igal võimalikul viisil,» ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas. «Ukrainas on praegu hävitatud väga palju taristut. Aitame neid selle taastamisega, sest elektri olemasolu on elementaarne ja eluliselt oluline. Suur tänu ettevõtmisega kiiresti kaasa tulnud Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidule, kes andis olulise panuse Ukraina abistamiseks!»

Eesti abi Ukrainale.
Eesti abi Ukrainale. Foto: Erakogu/ Ott Silluke.

EETELi tegevjuht Kaarel Jänes tänas samuti liidu aktiivseid ettevõtteid, kes üleskutsest kinni haarasid. «Kutsun üles ka kõikide teiste valdkondade ettevõtjaid ning neid ühendavaid organisatsioone abistama Ukrainat nii palju kui võimalik. Viimaste päevade jõhkrad kaadrid agressori genotsiidist rõhutavad, et meie kõigi panus on hädavajalik. Vastasel korral võivad tagajärjed olla tunduvalt hullemad kui tänased tarneraskused või kerkivad hinnad, » sõnas Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles