Elon Musk Twitteri nõukogusse ei astu, kuid firma peakontori muudab kodutute öömajaks

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Musk lükkas tagasi pakkumise astuda Twitteri juhatusse.
Elon Musk lükkas tagasi pakkumise astuda Twitteri juhatusse. Foto: MIKE BLAKE

Twitter andis teada, et Elon Musk lükkas tagasi nende pakkumise nõukoguga liituda. See põhjustas taas spekulatsioone ettevõtte tuleviku üle.

Musk pidas Twitteri nõukogu liikmetega palju arutelusid, kuid ettevõtja keeldus lõpuks nende pakkumisest nõukogu liikme kohale asuda, säutsus tegevjuht Parag Agrawal. Tegevjuhi sõnul teavitas Musk oma otsusest Twitterit 9. aprillil, samal päeval, kui ta pidi ametlikult juhatuse liikmeks astuma.

«Usun, et see on parim,» ütles Twitteri tegevjuht pühapäeva hilisõhtul jagatud sisememos. «Ees ootab segaseid aegu, kuid meie eesmärgid ja prioriteedid jäävad muutumatuks.»

Järsk tagasipööramine tekitab taas spekulatsioone Muski kavatsuste kohta Twitteriga pärast seda, kui ta avalikustas, et oli omandanud veidi üle 9-protsendilise osaluse – saades sotsiaalmeediahiiglase suurimaks üksikaktsionäriks. Kui ta juhatusega ei liitu, ei kehti tema suhtes kokkulepe hoida oma osalus mitte rohkem kui 14,9 protsenti.

Tesla Inc.i ja SpaceXi taga olev miljardär on avaldanud häälekalt arvamust muudatuste kohta, mida ta sotsiaalmeedia platvormil kaaluks. Musk ei raisanud aega, pöördudes kasutajate poole võimalike sammude osas, alates Twitteri San Francisco peakorteri muutmisest kodutute varjupaigaks ja säutsude muutmisnupu lisamisest kuni kuulsatele kasutajatele automaatsete kinnitusmärkide andmiseni. Need mõtted tõmbasid teiste hulgas kaasa isegi Amazon.com Inci asutaja ja kosmosekonkurendi Jeff Bezose.

Musk postitas pärast Twitteri tegevjuhi selgitust ühe emotikoni: naeratava näo, käsi suu ees.

Muski ja Twitteri esindajad keeldusid kommentaaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles