Eurostat: Covid-19 mõjutas enim noorte tööhõivet

BNS
Copy
Tööpakumised. Pilt on illustratiivne.
Tööpakumised. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Eurostati andmetel mõjutas Covid-19 pandeemia noori rohkem kui vanemaid inimesi – vanuses 15–29 oli tööhõive määr Euroopa Liidus (EL) 2020. aasta kolmandas kvartalis pandeemiaeelsega võrreldes 2,8 protsendipunkti võrra madalam.

Mullu kolmandas kvartalis toimus aga taastumine ning tööhõive määr oli 2019. aasta sama perioodiga võrreldes 0,1 protsendipunkti madalam, teatas Eurostat.

Võrreldes 2020. aasta kolmandat kvartalit 2019. aasta kolmanda kvartaliga, langes noorte tööhõive määr kõigis ELi riikides. Suurim osakaalu langus ületas isegi 5 protsendipunkti Leedus, Portugalis, Iirimaal ja Hispaanias. Ungaris, Soomes, Prantsusmaal, Austrias ja Rumeenias langes noorte töötamine aga alla 2 protsendipunkti.

Ka mullu kolmandas kvartalis ei näidanud kogu EL veel täielikku taastumist, kuna 16 liikmesriigis oli noorte tööhõive määr endiselt madalam 2019. aasta samal perioodil registreeritust. Suurim langus toimus Portugalis, Bulgaarias, Lätis, Tšehhis ja Poolas, kõikjal vähemalt 3 protsendipunkti võrra.

Enim ehk üle 2 protsendipunkti suurenes 15–29aastaste tööl käivate noorte osakaal 2021. aasta kolmandas kvartalis Covidi-eelse olukorraga võrreldes aga Iirimaal, Prantsusmaal ja Sloveenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles