Bolt töötab Ukrainas edasi ja loobus vahendustasust

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Bolti asutaja Martin Villig on ka üks haridusfondi algatajatest.
Bolti asutaja Martin Villig on ka üks haridusfondi algatajatest. Foto: Tiina-Liina Uudam

Bolti nõukogu esimees Martin Villig ütles, et ettevõtte sõidujagamisplatvorm jätkab mõnes Ukraina linnas tavapäraselt, mõnes aga töötab ettevõte sõna otseses mõttes sõidujagajana, vedades arste ja sõjaväelasi.

«Ukraina oli meil Euroopas üks suuremaid ja olulisemaid turge, nii et selles mõttes on sõda meid kindlasti mõjutanud – nii meie ärimahtusid kui ka töötajaid. Ünneks on kõik elus ja terved, osad on endiselt Ukrainas, osad on läinud Poola või muudesse lähiriikidesse, kus töötavad distantsilt,» ütles Villig.

Bolt on annetanud ka raha sõdivale Ukrainale. Märtsis kuulutas ettevõte välja mitme miljoni euro suuruse annetuse, mille suurus sõltus ettevõtte tuludest Euroopas.

«Bolti platvorm töötab Ukrainas, aga sõltub palju linnadest. Mõned juhid veavad isegi Harkivis humanitaarabi või ka arste, kui vähegi võimalik,» ütles Villig.

«Lvivis on olukord üsna tavapärane, autojuhid sõidavad, aga meie enda komisjonitasu on esimesest päevast nulli tõmmatud. Me proovime toetada nii palju kui võimalik. Me oleme Ukrainas teinud eri kategooriaid osades linnades, näiteks ka arstide ja sõjaväelaste vedamiseks,» ütles Villig.

«Bolti platvorm töötab kriisipiirkondades nagu sõitude jagamise platvorm, seal on ka autojuhtide tasud hästi madalad. Autojuhid ka põhimõtteliselt töötavad vabatahtlikuna. Osades Ukraina linnades autojuhid saavad teenida, aga meie ei teeni. Oleme üritanud nii palju, kui seal vähegi võimalik, anda platvormi kasu kohalikele inimestele,» märkis Villig.

«Reaalsustaju kasv on olnud karm. Ega ma ei suuda ette kujutada, mida sõjakoldes elamine tähendab, aga sõda paneb paneb asju ümber hindama ja mõtlema, kuidas me ikkagi suudaks oma riiki iseseisvana hoida,» lisas Villig.

«Ettevõttes oleme teinud kriisiplaani juhuks, kui olukord peaks karmimaks minema, et mis siis saab. Varem olime optimistid ja selliste teemadega ei tegelenud, aga nüüd peab olema igasugusteks asjadeks valmis,» tõdes Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles