Sanktsioonid tabavad ka Muugal äri ajavat Venemaa oligarhi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Vjatšeslav Moshe Kantor on ühtlasi ka Euroopa Juudi Kongressi juht, fotol pidamas kõnet Malmös 2021. aastal toimunud konverentsil. Jonas Ekstromer/TT News Agency/via REUTERS.
Vjatšeslav Moshe Kantor on ühtlasi ka Euroopa Juudi Kongressi juht, fotol pidamas kõnet Malmös 2021. aastal toimunud konverentsil. Jonas Ekstromer/TT News Agency/via REUTERS. Foto: TT NEWS AGENCY

Järjekordne Venemaa-vastaste sanktsioonide pakett tabab ka üht Muuga sadama suurklienti, Ühendkuningriigi kodakondsusega Venemaa oligarhi Vjatšeslav Kantorit. 

Kantori Eestis tegutsev logistikafirma DBT on üks Tallinna Sadama suurkliente. Ettevõttele kuulub Muuga sadamas väetiseterminal, mis on antud neile hoonestusõigusega. Üldjuhul toimub DBT kaupade liikumine raudteed pidi Eestisse ja siit laeva või autotranspordiga edasi.

Tallinna Sadama juhatuse liige, kommertsjuht Margus Vihman ütles, et neil ei ole veel täpseid andmeid täna vastu võetud 5. paketis sanktsioneeritavate ettevõtete kohta. «Aga juhul, kui sanktsioonid laienevad DBT-le, siis oleme valmis sanktsioonide rakendamiseks kohe reageerima. Tõenäoliselt katkeb sel juhul nende kauba vedu. Oleme juba arvestanud DBT puhul sanktsioonide riskiga ja arvame, et Tallinna Sadama selle aasta kogukäibele ei avalda see olulist mõju.»

2020. aastal oli Muuga ja Sillamäe sadamas tegutseva DBT puhaskasum majandusaasta aruande järgi 39-miljonilise müügitulu juures 5,5 miljonit eurot. Aasta varem oli ettevõtte puhaskasum neli korda kõrgemgi, umbes 23 miljonit eurot. Müügitulu küündis 2019. aastal aga umbes 65 miljoni euroni, kirjutas ERR. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles