Baltcap investeeris Leedu küberturbe ettevõttesse Nord Security

BNS
Copy
Nord VPN.
Nord VPN. Foto: pixabay.com

Baltikumi erakapitalifond Baltcap osales Leedus asutatud digitaalse privaatsuse ja turvalisuse valdkonna ettevõtte Nord Security investeerimisvoorus, millega ettevõte kaasas 100 miljonit dollarit.

Täiendava kapitali abil on Nord Security eesmärk võimaldada nii eratarbijatel kui ka ettevõtetel tagada oma kontode, andmete ja internetivõrkude turvalisus ning laiendada ettevõtte tootevalikut ja tegevusulatust, teatas Baltcap.

Investeerimisvooru juhtis Novator Ventures ning lisaks Baltcapile osalesid General Catalyst, Burda Principal Investments ning ingelinvestoritena Supercelli tegevjuht Ilkka Paananen, Wolti tegevjuht Miki Kuusi ja Automatticu tegevjuht Matt Mullenweg.

«Baltcap on aktiivselt panustanud siinsete kasvuettevõtete potentsiaali – meie fondidest leiab juba neli üle miljardi dollari väärtusega ettevõtte, nagu Bolt, Veriff, Voi ja Einride. Alates tänasest kuulub sellesse ringi ka Nord Security,» ütles BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks.

Baltcap tegi investeeringu oma kasvuettevõtetele suunatud fondist Baltcap Growth Fund. Varasemad Bolti ja Veriffi investeeringud on Baltcap teinud riskiinvesteeringute fondist Nordic Ninja VC, mis on asutatud koos Jaapani era- ja riskikapitalifondiga JBIC IG Partners ja mille investorite hulka kuuluvad Japan Bank for International Cooperation, Honda, Panasonic ja Omron.

Fond keskendub eeskätt süvatehnoloogiat arendavate ettevõtete kasvu toetamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles