Valitsus ei toetanud Isamaa Ukrainale annetajate maksuvabastuse eelnõu

BNS
Copy
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Madis Veltman / Postimees / Scanpix

Valitsus ei toetanud neljapäevasel istungil Isamaa riigikogu fraktsiooni algatatud seaduseelnõud, mille eesmärk oli vabastada residendist juriidilised isikud Ukrainale tehtud annetuste ja kingituste pealt tulumaksust.

Rahandusministeerium nõustub seejuures, et tulumaksuseaduse muutmine on vajalik Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja suveräänsuse säilitamiseks ning sihtotstarbeliselt humanitaarabi andmiseks ja korraldamiseks.

Ministeerium tõi aga välja, et riigikogu võttis selle aasta 23. märtsil vastu maksukorralduse seaduse muutmise ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt on juriidilistel isikutel võimalik teha piirmäärata tulumaksuvabasid annetusi ja kingitusi konkreetsetele loetletud ühingutele.

Seega on rahandusministeeriumi hinnangul Ukraina toetamiseks vajalikud tulumaksuseaduse muudatused vastu võetud ning täiendavate muudatuste tegemine ei ole põhjendatud.

Riigikogus vastu võetud seaduses nimetakse annetuste vahendamiseks konkreetsed ühingud, milleks on MTÜ Eesti Pagulasabi, MTÜ Mondo, Ukraina Kultuurikeskus, Riigikaitse Edendamise Sihtasutus, Eesti Punane Rist, Päästeliit ja Rotary Klubi Tallinn Vanalinn. Erakonna Isamaa eesmärk oli aga toetada võrdselt kõiki annetanuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles