Suurbritannia kehtestas sanktsioonid Vene pankadele ja energiale

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ühendkuningriigi välisminister Liz Truss.
Ühendkuningriigi välisminister Liz Truss. Foto: Czarek Sokolowski

Ühendkuningriigi välisminister on teatanud uuest sanktsioonide lainest Venemaa eliidi ja institutsioonide vastu, lubades ühtlasi keelata aasta lõpuks kivisöe ja nafta impordi.

 

Ühendkuningriigi välisministeerium avalikustas, et lõpetab aasta lõpuks Ühendkuningriigi sõltuvuse Venemaa kivisöest ja naftast ning lubas lõpetada gaasiimpordi sellest riigist «niipea kui võimalik», vahendab The Guardian.

Välisminister Liz Truss teatas ka Sberbanki ja Moskva Krediidipanga varade külmutamisest ning Venemaale tehtavate investeeringute otsesest keelustamisest, mille väärtus oli 2020. aastal rohkem kui 11 miljardit naelsterlingit.

Ühendkuningriigi valitsus on võtnud sihikule kaheksa jõukat oligarhi, sealhulgas maailma suurima teemantide tootja Alrosa presidendi Sergei Sergejevitš Ivanovi ja Venemaa suurima gaasijuhtmete tootja SGM kaasomaniku poja Boriss Borissovitš Rotenbergi.

Samuti on sanktsioonide alla pandud väetisefirma Acroni suurim aktsionär Viatšeslav Kantor, Putini koostööpartner Andrei Gurjev, veoautode tootja Sergei Kogogin, Gaxprombanki tegevjuht Andrei Akimov, gaasitootja Leonid Mihelson ja riigile kuuluva naftafirma GazpromNefti juht Aleksander Djukov.

«Meie hiljutisimad meetmed teevad lõpu Vene energia impordile ÜK-sse ja kehtestavad sanktsioonid veelgi rohkematele isikutele ja äridele, laastades (Vladimir) Putini sõjamasinat,» ütles välisminister Liz Truss.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles