Keskmine kodulaen on aastaga järsult kasvanud

PM Majandus
Copy
Jonna Pechter
Jonna Pechter Foto: Bigbank

Keskmine kodulaen oli tänavu märtsis 132 067 eurot, mis on ligi kolmandiku suurem võrreldes mullu sama kuuga, mil see jäi veel napilt alla märgilise 100 000 euro piiri, selgus Bigbanki ülevaatest.

«Kodulaenu keskmine maht astub ühte sammu Tallinna ja selle lähiümbruse kinnisvarahindadega. Nii nagu lõi rekordi keskmine ruutmeetrihind, on ka laenusumma pidevalt kasvanud,» kommenteeris Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Ta nentis, et kui veel märtsi alguses oli Ukrainas alanud sõja tõttu selgelt domineeriv kõhklev hoiak, siis kuu teises pooles oli inimeste huvi kinnisvara soetada varasemast isegi kõrgem. Paraku on kinnisvara kiire kallinemine Pechteri sõnul muutnud uue kodu ostmise paljude perede jaoks keerukamaks.

«Kindlasti tasub kodulaenu võtmisel vaadata lisaks kodupangale ka teiste pakkumisi,» rõhutas Pechter, kelle sõnul on laenuvõtja jaoks intressid endiselt väga soodsad ja kaasa aitab ka pankadevaheline konkurents, kus annavad järjest enam tooni väiksemad ja uuendusmeelsemad tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles