Riik paneb Liberty mõisa lähikuudel enampakkumisele

BNS
Copy
Liberty mõis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Liberty mõis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutab Tallinnas Kakumäel asuva Liberty mõisakompleksi enampakkumise välja mai lõpus või juuni alguses.

«Täpne müügihind selgub samuti mai lõpus, kuivõrd turg on hetkel väga suurtes muutustes,» ütles RKASi kommunikatsioonijuht Annely Jõgeva BNSile.

Liberty mõis anti RKASile üle 2014. aastal kavatsusega rajada sinna presidendi residents. Alates sellest ajast on riigifirma kulud seoses mõisakompleksiga olnud aastas keskmiselt 14 000 eurot.

2014. aasta veebruaris selgus, et RKAS alustas presidendi kantseleiga läbirääkimisi, et kolida riigipea residents vabaõhumuuseumi lähedal asuvasse Liberty mõisa. Mõisa võinuksid tulla presidendi esindus- ja eluruumid, lisaks võimaldanuks residents võõrustada väliskülalisi. Ehitustööd pidanuks kavakohaselt algama 2015. aasta sügisel.

Eelmine president Kersti Kaljulaid seda siiski vajalikuks ei pidanud ning ka praegune president Alar Karis ei väljendanud selle vastu huvi.

19. sajandist pärit perekond Kochide Liberty suvemõisa kinnistu suurus on 68 806 ruutmeetrit, seal asub seitse hoonet ja Vana-Liberty hoone vundament. Viimased 30 aastat on hoone seisnud tühjana. Enne seda tegutses seal aastaid pioneerilaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles