Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ainult Eestis: firma suurde kahjumisse triivinud juht maksis endale korralikku boonust (3)

Copy
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini Foto: Tairo Lutter

Baltika pidi mullu võtma vastu koroona-aastaga võrreldes ligi 700% suurema kahjumi, kuid firma juht sai palka, mis jätab enamiku Eesti juhtidest kaugele maha.

Baltika avaldas oma tasuraportis, et kuigi firma kasvatas mullu kahjumit 2020. aastaga võrreldes 0,38 miljonilt 2,9 miljonile eurole, siis tasude poolest oli aasta tegevjuhi Flavio Perini jaoks enam kui suurepärane.

Raporti järgi maksti Perinile põhitasu 238 401 eurot, lisaks veel tulemustasu 125 000 eurot ehk kokku 363 401 eurot. Seega kasvas Baltika juhi tasu koroona-aastaga võrreldes 181%. Samal ajal kasvas ettevõtte kahjum aastaga suurusjärgus 670%.

Miks just selline tasu? «Tasu peab olema konkurentsivõimeline, et hoida ametis professionaalseid ja pädevaid tippjuhte,» kirjutati Baltika tasuraportis.

Baltika terve aasta müügitulu kahanes 19,5 miljonilt eurot 11,8 miljonile eurole.

Teistele juhatuse liikmetele nii suurt tasu ei makstud: näiteks Brigitta Kippak sai tasudena kokku enam kui 40 000 eurot, aga siinjuures tuleb arvestada, et ta asus tööle alles mullu juunis.

Baltika on üks väheseid Tallinna börsiettevõtteid, mis oma juhtide tasud korra aastas avalikult välja toob ning seeläbi investorite jaoks suuremat läbipaistvust pakub.

Baltika aktsia kaupleb 0,26 euro tasemel. Eelmise aasta jooksul kaotas aktsia 38% oma väärtusest.

Tagasi üles