Sõda on suurendanud Milremi mehitamata maismaasõidukite tellimusi

BNS
Copy
Milrem Roboticsi asutaja ja suurosanik Kuldar Väärsi Lasnamäe angaaris seisval, kuid kõrbeoludesse mõeldud Type-X soomusmasinal.
Milrem Roboticsi asutaja ja suurosanik Kuldar Väärsi Lasnamäe angaaris seisval, kuid kõrbeoludesse mõeldud Type-X soomusmasinal. Foto: Sander Ilvest

Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on Euroopa riigid hakanud Ukraina sõja taustal oma kaitsekulutusi tõstma ning ettevõte on saanud ka päringuid suuremate koguste mehitamata maismaasõidukite (UGV) ostuks.

«Tänane olukord on kindlasti kahetsusväärne ning ei soovinud küll ette kujutada, et pinge Ukraina piiril eskaleerub täiemahulise sõjani. See on selgelt muutnud riikide hinnangut julgeolekuolukorrale. Me kõik usume ja teame, et NATO «vihmavari» meid kaitseb, kuid me kõik Euroopas mõistame, et peame sellesse ka rohkem panustama,» ütles Väärsi BNSile.

Väärsi sõnul on Euroopa riigid oma riigikaitse eelarvet juba suurendanud ja veel suurendamas. «Sellest osa suunatakse selgelt ka uute tehnoloogiate juurutamisse ning kiiremasse kasutuselevõttu,» märkis Väärsi. «Üks nendest tehnoloogiatest on ka robootika ja mehitamata lahendused. Need aitavad oluliselt vähendada ohtu meie sõduritele ning vältida suurt kannatanute ja hukkunute arvu, mida näeme kahjuks Ukrainas.»

Väärsi sõnul on Milrem saanud päringuid suuremate UGV koguste ostuks. «Täpsemat infot me paraku praegu jagada ei saa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles