Prantsusmaa on valmis Vene sanktsioone laiendama söele ja naftale

BNS
Copy
Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire on valmis laiendama sanktsioone Venemaale.
Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire on valmis laiendama sanktsioone Venemaale. Foto: POOL

Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa on valmis laiendama Venemaa-vastaseid sanktsioone naftale ja kivisöele, vahendas Bloomberg viitega Prantsuse rahandusministrile Bruno Le Maire'ile.

«Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik on valmis laiendama sanktsioone naftale ja kivisöele,» ütles Le Maire.

Ministri sõnul on kõik 27 ELi liikmesriiki näidanud üles sanktsioonide tugevdamisel täielikku otsustavust. Ta märkis, et ELis arutatakse Venemaa vastu ka valdkondlikke sanktsioone.

Bloombergi andmetel ütles Austria rahandusminister Magnus Brunner omakorda, et teisipäeval arutavad ELi liikmed sanktsioone Venemaa kivisöe vastu.

Varem teatas CNBC oma allikatele viidates, et Euroopa Liit töötab uue Venemaa-vastase sanktsioonipaketi kallal, mis tõenäoliselt piirab lennukite liisimist ning lennukikütuse, terasetoodete ja luksuskaupade importi ja eksporti.

Sanktsioonid on veel menetluses ja võivad lähipäevil läbirääkimiste jätkudes enne kolmapäevast ELi suursaadikute kohtumist muutuda, ütlesid allikad.

Üks ametnik lisas, et ilmselgelt on puudu üks suur komponent, viidates meetmete puudumisele Venemaa energiasektori vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles