5G sagedusloa konkursile saadeti neli avaldust

BNS
Copy
Andres Sutt.
Andres Sutt. Foto: Eero Vabamägi

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) teatel laekus 5G sagedusloa oksjonile neli avaldust. Riik jagab välja kolm luba.

Konkursil osalemise avalduse esitasid Telia Eesti, Elisa Eesti, Tele2 Eesti ja BITE Lietuva.

«Kolm võimalikult suurt ja võrdset sagedusplokki annavad kõigile loa saajatele parimad võimalused 5G võrkude rajamisega kiirelt alustamiseks. Eesti tarbijatel on konkurentsist ainult võita, sest nii saab teenus kvaliteetsem ning hinnad mõistlikumad,» rääkis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

TTJA kontrollib nädala jooksul avalduste vastavust nõuetele ning kutsub kvalifitseerunud osalejad esimese sagedusloa enampakkumisele. Amet prognoosib, et sagedusload antakse välja selle aasta juunis, seejärel saavad sideettevõtted alustada 5G-võrkude rajamisega Eestis.

TTJA kuulutas 2019. aasta 19. veebruaril välja avaliku konkursi kolme sagedusloa väljastamiseks sagedusalas 3410–3800 MHz, mis sai jätku tänavu veebruaris. 4. aprillil lõppes taotlusvoor, kus sideettevõtetel oli võimalus esitada avaldus konkursil osalemiseks. Iga sagedusloa alghind on 1 597 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles