Euroopa energiahiiu juht: gaasi põletamine elektri tootmiseks on suur rumalus

Erkki Erilaid
Copy
Kümmekond aastat tagasi sai Euroopa tunda, mida tähendas gaasitarnete katkemine Liibüast. Nüüd tuleks kraan ise kinni keerata.
Kümmekond aastat tagasi sai Euroopa tunda, mida tähendas gaasitarnete katkemine Liibüast. Nüüd tuleks kraan ise kinni keerata. Foto: Pavlo Palamarchuk/EPA/Scanpix

Maailma ühe suurema energeetikaettevõte Enel Groupi juht Francesco Starace kritiseeris teravalt Euroopa Liidu (EL) senist energiapoliitikat ja sõltuvust Vene gaasitarnetest. Vene energiast loobumine ei pruugi Vladimir Putini sõjamasinat aga rahata jätta, sest hiinlased otsivad võimalusi naabrite juures üle jääva toodangu endale krahmamiseks.

Enel Groupi peakorter asub Roomas, kuid ettevõte toodab, jaotab ja müüb elektrienergiat ning gaasi lisaks Euroopale ka Põhja- ja Ladina-Ameerikas. Tegu on maailma suuruselt teise energiahiiuga, kes on seni teinud koostööd ka Venemaa energiaettevõtetega. Nüüd loodetakse oma Vene ettevõtmised idanaabritele maha müüa ja riigist lõplikult lahkuda, ka on asutud teravalt kritiseerima Euroopa energiapoliitikat.

Õppetund lasti raisku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles