Venemaa laevastik pageb sanktsioonide eest välisriikide lippude alla (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Venelaste LNG tanker Nikolay Yevgenov seisis 25. veebruaril Montoir-de-Bretagne LNG terminali kai ääres Saint-Nazaires, Prantsusmaal. Laev seilab Bahama lipu all, kui oli senini klassifitseeritud Venemaa klassiühingus RS.  REUTERS/Stephane Mahe/File Photo
Venelaste LNG tanker Nikolay Yevgenov seisis 25. veebruaril Montoir-de-Bretagne LNG terminali kai ääres Saint-Nazaires, Prantsusmaal. Laev seilab Bahama lipu all, kui oli senini klassifitseeritud Venemaa klassiühingus RS. REUTERS/Stephane Mahe/File Photo Foto: STEPHANE MAHE

Märtsi jooksul on lippu vahetanud enneolematult suur hulk varem Venemaa laevaregistris arvel olnud laevu. Lipuvahetuse ja varifirmade kasutamisega püütakse varjata seoseid Moskvaga ja vältida Venemaa vastu kehtestatud sanktsioone. 

Iisraeli merenduskonsultatsioonifirma Windward monitooringust selgub, et kokku on märtsikuus lippu vahetanud 18 Venemaa laeva, neist 11 kaubalaeva. Nii palju pole Venemaa laevadega ühe kuu jooksul kunagi tehinguid tehtud, vahendas Bloomberg Windwardi analüütiku sõnu. 

«Mõned neist tehingutest võivad viidata kuritegelikele isikutele, kes varjavad tahtlikult oma identiteeti, et ajada äri, mida uued sanktsioonid ei lubaks,» märkis Windwardi raport. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles