Sunly ostis Poola suurima päikeseenergia tootja

PM Majandus
Copy
Sunly päikesepargi arendus Saaremaal.
Sunly päikesepargi arendus Saaremaal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti taastuvenergia tootja Sunly omandas Poola ühe suurema päikeseenergia arendaja ja ehitusettevõtte Alseva grupi. Alseva senised omanikud omakorda saavad osaluse Sunlys, mis arendab mahukaid päikese- ja tuuleenergia projekte Baltikumis ja Poolas.

«Alseva arendusjärgus projektide suur arv ja kogenud meeskond täiendavad suurepäraselt Sunly tiimi, millel on juba tugev tuuleenergia projektide arendamise ajalugu. Pärast tehingu jõustumist on Sunly arenduses 16 GW päikese- ja tuuleenergia projekte,» rääkis Sunly tegevjuht Priit Lepasepp. Ta lisas, et juba järgmise 12 kuu jooksul läheb ehitusjärku rohkem kui 250 MW päikeseparke.

«Oleme Sunlyga edukalt koostööd teinud alates 2019. aastast. Alseva meeskonnal on palju teadmisi päikeseenergia ja Sunlyl tuuleenergia valdkonnas, seega on meil igati mõistlik kasvada koos taastuvenergia arendamisel nii Poolas kui ka Balti riikides,» ütles Anna Zagrajek, Alseva grupi tegevjuht.

Pärast tehingu jõustumist on Sunly arenduses kokku 16 GW päikese- ja tuuleenergia projekte.

Sunly juht Priit Lepasepp

«See on win-win-tehing,» ütles Tadas Navickas, Sunly juht Poolas ja Leedus. «Alseva hakkab nüüd Poolas ka maismaatuuleparke arendama ning meil on nüüd 110 inimese kompetents, sealhulgas päikeseparkide ehitamisel ja hooldamisel,» selgitas Navickas.

Tehingu järel jätkab Alseva tavapärast äritegevust ning kõik Alseva Grupi töötajad ja juhtkond jäävad ettevõttesse. 

Sunly arendab, ehitab ja haldab päikese-, tuule- ja energiasalvestuse projekte Poolas ja Baltikumis ning investeerib elektrifitseerimise idufirmadesse nagu Zero Terrain ja Energiasalv, Themo, GridIo, Solarstone, Rexplorer, Skeleton Technologies, Beast jt. Sunlyl on käimas ka täiendav kapitali kaasamine oma edasiseks kasvuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles