Yandex pahandab teenuse keelamise üle: me ei nõustu sellega, oleme Hollandi ettevõte (4)

PM Majandus
Copy
Teenindusvaldkonnas näevad seadusemuudatused ette taksojuhtidele B1 taseme keelenõuete kehtestamist juba tööks vajaliku teenindajakaardi saamiseks ning klientideni jõudvatele kullerteenuse osutajatele A2 elementaarsel tasemel.
Teenindusvaldkonnas näevad seadusemuudatused ette taksojuhtidele B1 taseme keelenõuete kehtestamist juba tööks vajaliku teenindajakaardi saamiseks ning klientideni jõudvatele kullerteenuse osutajatele A2 elementaarsel tasemel. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Yandex Go teatas, et sai Eesti valitsuse otsusest keelata nende teenus teada meedia vahendusel ning kui peaks tulema ametlik põhjendus, siis nad kavatsevad otsuse vaidlustada. 

«Me ei nõustu keeluotsusega ja selle avalik põhjendus on segadust tekitav. Ametliku dokumendi ilmumisel jätame endale õiguse kõigi olemasolevate võimalustega otsus vaidlustada,» teatas Yandex Go pressiesindaja Erez Vega-Kadoch meediale saadetud teates. 

«Toonitame taas, et Yandex Go teenust Eestis ja paljudes teistes riikides pakub Hollandi ettevõte Yandex.Taxi B.V., mis järgib rangelt peale ELi ja GDPRi reeglite ka Eesti Vabariigi seadusi,» seisab teates.

Valitsus otsustas keelata Yandexi tegevuse Eestis 31. märtsil. Peaminister Kaja Kallase sõnul on täiendava sanktsiooni kehtestamine vajalik, et kaitsta Eesti julgeolekut. Yandexi keelustamine annab selge signaali, et Vene eriteenistustega koostööd tegevatel ettevõtetel ei ole Eestis kohta, märkis valitsusjuht.

Sanktsiooni kehtestamise oluliseks ajendiks on hiljutine Venemaa otsus, et Yandex peab kohustuslikus korras jagama kogutavaid isikuandmeid kohalikule eriteenistusele.

Yandex Go teatas, et Venemaa seaduseelnõu, millele võimud viitavad, on olnud arutluse all juba mitu aastat ning sellega pole Eestil ega teistel riikidel mingit pistmist. «Isegi kui see võetakse Venemaal antud kujul vastu, kehtib see ainuüksi Venemaa teenusele ja sealsetele sõitudele. Tuletame meelde, et Hollandi ettevõte Yandex.Taxi B.V. ei halda teenust Venemaal,» märkis ettevõte. 

Yandex Go lisas, et väljaspool Venemaad teenuse osutamisega seotud andmeid saab küsida vaid ametliku päringu kaudu Yandex.Taxi BV-le, mis peab tulema Hollandi valitsusorganitelt. «See protsess saab toimuda ainult rahvusvaheliste protseduuride raames. Meie ettevõttel on kõrged turvapoliitika standardid, mida kinnitab rahvusvaheline avalik aruanne SOC2/3,» kinnitas Yandex Go.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles