Toyota garantii pikeneb kümnele aastale

Tarbija24
Copy
Toyotad.
Toyotad. Foto: Amserv.

Alates 1. aprillist on Eestis ja kogu Baltikumis Toyota omanikele kättesaadav uus Toyota Relax garantii, millega pikeneb auto garantii kümnele aastale. Nii pika perioodiga garantii on Euroopa turul esmakordne ja ainulaadne.

Amservi järelteeninduse juhi Ahti Aasala sõnul on tegemist hooldusest sõltuva garantiipikendusega, mis võimaldab kliendil pikendada oma Toyota garantiid iga kord, kui ta laseb oma sõidukit hooldada Toyota volitatud remonditöökojas. Programm kehtib kõikidele autodele, mille vanus jääb alla kümne aasta ja läbisõit alla 185 000 km.

Aasala lisas, et Toyota Relaxi ulatus on samaväärne seni kuni kaks aastat garantii pikendamist võimaldava tasulise Toyota Extracare’i garantii tingimustega, kuid erinevalt Extracare’ist on Toyota Relax klientidele tasuta.

Auto garantii pikeneb automaatselt järgmise ettenähtud korralise hoolduseni, mis enamikel juhtudel on üks aasta või 15 000 km läbisõitu. Kuid juhul, kui autot ei ole 12 kuu või 15 000 km läbisõidu jooksul Toyota volitatud edasimüüja juures hooldatud, hakkab garantii kehtima üks kuu pärast hooldust.

Uus garantii pakub kaitset pea kõikidele elektri-, elektroonika- ja mehaanika osadele ja katab täies ulatuses nii varuosade kui ka töö maksumuse.

Garantii ei hõlma kuluosasid (nt. piduriklotsid, rehvid, lambipirnid), hoolduse komponente ning kere- ja salongi viimistlust ja mitteoriginaalosi ning autoabi teenust. Samuti ei kata garantii hoolduse ajal esinevaid defekte, juhul, kui auto eelnevat korralist hooldust pole margiesinduses teostatud või avastatud puudused on jäetud varasemalt kõrvaldamata.

Toyota Relax on mõeldud tavasõiduautodele ning seepärast ei laiene ka eriotstarbel (nt rallisõit, taksoteenus, lühirent jt) kasutuses sõidukitele. Hübriid- või elektriauto aku kaitseks on Toyotal eraldi garantiitoode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles