Rail Baltic Estonia sai uue juhi

PM Majandus
Copy
Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Anvar Salomets.
Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Anvar Salomets. Foto: Erakogu.

Alates aprillist alustas Rail Baltic Estonia tegevjuhi ja juhatuse esimehena tööd ettevõtte senine tehniline juht Anvar Salomets. Teiseks juhatuse liikmeks nimetas Rail Baltic Estonia nõukogu ettevõtte finantsjuhi Taavi Laja.

«Rail Balticu projekt on jõudmas mahukate objektide ehitamise faasi ja nõukogu viis ellu plaani suurendada juhatus kaheliikmeliseks,» sõnas Rail Baltic Estonia nõukogu esimees André Küüsvek.

Salometsa sõnul on viimaste aastate ja kuude kriisid toonud ehitussektorisse omajagu määramatust, kuid Baltikumi suurim taristuprojekt püib jätkuvalt kursil ning liikluse võiks seal selle kümnendi lõpus avada.

Salometsal on transporditehnika magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonnast ning ta töötas enne 2018. aastat, mil asus Rail Baltic Estonia tehniliseks juhiks, Eesti Raudtees, Tehnilise Järelevalve Ametis ja raudteeinspektsioonis.

Rail Baltic Estonia eelmine juhatuse esimees Tõnu Grünberg asus alates 1. aprillist juhtima andmekeskust Greenergy Data Centers, mille rajamist rahastas Kolme Mere Investeerimisfond. Fondi üheks investoriks on ka Eesti riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles