Greenpeace takistab vene nafta ümberpumpamist teiste riikide laevadele (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Merepäästekostüümis Greenpeace aktivist sõjavastase plakatiga takistab Venemaa naftat vedava laeva pardumist Singapuri tankeri Pertamina Prime külge. Taamal Greenpeace liikmed kajakkidel.
Merepäästekostüümis Greenpeace aktivist sõjavastase plakatiga takistab Venemaa naftat vedava laeva pardumist Singapuri tankeri Pertamina Prime külge. Taamal Greenpeace liikmed kajakkidel. Foto: KRISTIAN BUUS

Keskkonnaorganisatsioon Greenpeace on alustanud aktsioone laevade ja firmade vastu, kes vaatamata sanktsioonidele püüavad Venemaa naftat osta ja teistesse riikidesse edasi toimetada. 

Greenpeace alustas aktsioone laevade ja firmade vastu, kes püüavad Venemaa naftat osta ja edasi toimetada. 31. märtsil blokeerisid keskkonnakaitseaktivistid väikeste veesõidukitega ning ujudes Taani ranniku lähedal Singapuri laeva Pertamina Prime, mis ootas pardasse Venemaa toornaftat vedavat tankerit. 

Vaatamata Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidele püüavad mitmed naftakauplejad maailmas ära kasutada Venemaa vajadust teenida nafta müügist valuutat ning otsivad võimalusi, kuidas sanktsioonide alla kuuluv kütus oma klientide jaoks «puhtaks pesta». Üheks niisuguseks võimaluseks on pumbata kütus merel ümber laevadele, millele sanktsioonid ei rakendu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles