Vene raketid tabasid Ukraina suurimat nafta rafineerimistehast

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Krementšuki tehasest tõusev suits pärast raketirünnakut.
Krementšuki tehasest tõusev suits pärast raketirünnakut. Foto: Pealtnägija foto.

Ukrainas Poltaava piirkonnas tabas laupäeval Vene raketirünnak riigi suurimat Krementšuki naftarafineerimistehast ja kohalike võimude sõnul on tehas täielikult hävitatud, vahendab Reuters. 

Reuters ei saanud purustuste ulatust iseseisvalt kinnitada. Vene kaitseministeerium teatas, et nende raketid hävitasid nii tehase kui kolm kütusehoidlat. Rajatist kasutati väidetavalt Ukraina sõjaväe varustamiseks Mõkolaivi piirkonnas. 

Poltava oblastivalitsuse juht Dmitro Lunin kirjutas Telegrami kanalis, et rajatis on hävitatud ja päästjad kustutavad põlengut. «Õnneks pole keskkonnakatastroofi toimunud. Mitmed inimesed on saanud põletushaavu, kuid nende elud pole ohus. Palun Poltava elanikel mitte kütust kokku ostma asuda. Ukrainas on sõda – olukord on väga raske, kuid täielikult kontrolli all. Elagu Ukraina ja selle kaitsjad! Surm vaenlasele! Koos võidu poole!» kirjutas ta. 

Krementšuk on Ukraina suurim naftarafineerimistehas projekteeritud võimsusega 18,6 miljonit tonni. Enamik omanikfirma Ukrtatnafta aktsiaid kuulub Privat grupile ja väiksem osalus Ukraina Naftogazile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles