Kriis sunnib koondama: töötuks jäävad nii IT-spetsid kui tehasetöötajad

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Puidufirma Holttem Karksi-Nuias asuv tööstus.
Puidufirma Holttem Karksi-Nuias asuv tööstus. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Viimasel kuul on kriis sundinud kollektiivselt töötajaid koondama nii eduka puidutööstuse kui Valgevenes harukontorit pidava Tallinna IT-firma. Tegevust on kokku tõmmanud ka Eesti suurhaiglate peamine toitlustaja.

Viimase kuu aja jooksul on kokku seitse Eesti ettevõtet teavitanud töötukassat kollektiivsest koondamisest. «Kokku on kavas neist ettevõtetest koondada 156 ametikohta,» rääkis töötukassa pressiesindaja Annika Koppel. Suurima arvu – 35 inimest – koondab töömahu vähenemise tõttu Viljandimaal Karksi-Nuias tegutsev puidutööstus Holttem AS, kes on kohaliku Mulgi valla üks suuremaid tööandjaid. Ettevõtte tegevjuht Eiko Roomet tõdes, et palgi hind on viimasel ajal  kasvanud, kuid Holttemi suurklient IKEA ei tulnud hinnatõusuga kaasa. Holttem tootis IKEA-le mööbli pooltooteid ja praegu tõmmatakse viimaseid tellimusi kokku. 

«Meil pole lihtsalt võimalik oma partneriga stabiilset tootmist jätkata, kui materjali hind on nii suures muutumises. Lõpetasime selle osa tootmisest ära ja toimetame teiste asjadega natuke intensiivsemalt, aga mahud jäävad põhimõtteliselt sarnaseks. See on praegu vajalik samm,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles