Salapärane Eesti börsiettevõte loodab äritehinguteni jõuda

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Jaapaniga äri ajada soovival ettevõttel on esialgu vaid käibeta kahjum
Jaapaniga äri ajada soovival ettevõttel on esialgu vaid käibeta kahjum Foto: AFP/SCANPIX

Enam kui aasta aega Tallinna börsi alternatiivturul olnud Estonian Japan Trading Company aktsiaga pole veel ühtegi tehingut tehtud. Ettevõttel puudub käive, kuid sel aastal loodetakse äritehinguteni jõuda.

«Kuivõrd ettevõte on oma äritegevuses selgelt ettevalmistavas faasis, siis on 2021. aasta esimene pool lõppenud kahjumiga, kuid juhtkond on tuleviku suhtes optimistlikult meelestatud,» teatas ettevõte börsile.

16. septembrist 2020 läinud aasta lõpuni ulatus puhaskahjum 119 321 euroni.

Ettevõte on tegelenud viimasel poolaastal võrgustiku loomise ja tiimi ülesehitamisega. Eestis on loodud suhteid nii Tallinna Tehnikaülikooli kui ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega ning suhelnud Eesti saatkonnaga Tokyos. Esimese poolaastaga on kaardistatud Eesti ettevõtteid, kellel oleks huvi minna Aasia turule.

Estonian Japan Trading Company kirjutab, et neil on käimas läbirääkimised mitme potentsiaalse koostööpartneriga, kellega loodavad veel sel aastal jõuda tehinguteni. Eesmärk on edendada Jaapani ja Eesti vahelist kaubavahetust ja investeerida Eesti idufirmadesse, millel võiks olla potentsiaali siseneda Aasia turule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles