Tactical Foodpacki toidupakkide ootejärjekord on pea kümme nädalat

Tarbija24
Copy
Tactical Foodpacki tootmine Viljandis
Tactical Foodpacki tootmine Viljandis Foto: Marko Saarm

Tactical Foodpacki toiduportsude järele on nii suur nõudlus, et täna tellides saab oma paki kätte alles juunis. Matkakõlbulikku toitu on otsustanud varuda inimesed üle Euroopa. 

Tegemist on külmkuivatatud toidupakkidega, millele tuleb lisada sooja vett, et sellest saaks korralik soe toit. Samas võib toidupaki sisu krõbistada ka kuivalt. Külmkuivatatud toit säilib kuni 8 aastat ning nädala toiduvaru ühele inimesele maksab veidi üle 150 euro.

Kuna maailmas on olud keeruliseks muutunud, siis on ka huvi toidupakkide vastu hüppeliselt kasvanud. «Tõsi, ootejärjekord on pikk, kohati peab ootama pea kümme nädalat. Eks Ukraina sõda on mõjutanud kogu maailma,» kommenteeris Tactical Solutionsi turundusjuht Brigita Puustusmaa.

Tema sõnul tekkis algul ilmselt lihtsalt paanika ja inimesed hakkasid varuma. Ja varujateks polnud ainult eestlased. «Enamik meie kliente on edasimüüjad üle Euroopa ning ka nende klientide tellimused suurenesid järsult,» ütles Puustusmaa.

Mullu novembris pälvisid Tactical Foodpacki loojad Sverre ja Brigita Puustusmaa Viljandimaa ettevõtete tunnustusüritusel julge ettevõtja tiitli.
Mullu novembris pälvisid Tactical Foodpacki loojad Sverre ja Brigita Puustusmaa Viljandimaa ettevõtete tunnustusüritusel julge ettevõtja tiitli. Foto: Marko Saarm

Nii oligi ettevõttel ühtäkki justkui madalhooajal olukord, kus tellimusi oli tavapärasest 20 korda enam. «Esimestel nädalatel suutsime varudega hakkama saada, lisaks saatsime kiirkorras Ukrainasse 7000 toidupakki. Kuid kuna tellimuste maht ei vähenenud ning meie tootmisprotsess on pikaajaline, siis jäime defitsiiti,» tõdes Puustusmaa.

Nüüd püüab ettevõte tootmist kiirendada, kuid juba on neil ees uued väljakutsed, sest tooraine kättesaadavus kahaneb ja hinnad tõusevad.

«Pakendamises teeme veel väga palju käsitööd ning nii tootmismahu kasvades takerdume ka inimeste leidmise probleemi. Õnneks on meiega juba liitunud mõned ukrainlased ning lisa on veel tulemas. Kuid eks kõik võtab aega,» tõdes turundusjuht.

Lisaks suurenenud tellimusmahtudele on ettevõte kogunud raha, et saata 50 000 kuni 100 000 toidupakki Ukrainasse. «Nende tootmisega püüame alustada nüüd aprillis, kuid kahjuks see tähendab ka teiste klientide tellimuste veelgi pikemaid tähtaegu. Lohutuseks võib öelda, et mõned tooted on siiski veel saadaval meie e-poes ning kindlasti tasub uurida ka meie edasimüüjate käest.»

Kodulehelt tellides saab iga toote puhul ka näha, kui pikalt seda ootama peab. Jooke ja suupisteid on veel saada.

Kuidas Tactical Foodpack valmib?

Tactical Foodpack tegutseb Viljandis
Tactical Foodpack tegutseb Viljandis Foto: Elmo Riig

Kogu valmistoit külmkuivatatakse ehk see külmutatakse väga kiiresti ning seejärel tõuseb temperatuur hästi aeglaselt. Selle pika protsessi käigus eemaldatakse vaakumkambris toidust kogu vesi. Nüüd, kui toidule uuesti vesi peale valada, võtab see esialgse kuju ja vormi.

Kuna kõik road on eelnevalt valmisküpsetatud, võib neid tarbida ka ilma vett lisamata. Toit valmib ka külma veega, lihtsalt siis läheb sellega veidi rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles