Tanklakett rahastab Väo liiklussõlme

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialge makett tulevasest Väo liiklussõlmest.
Esialge makett tulevasest Väo liiklussõlmest. Foto: Toomas Huik

Olerexil on õnnestunud saada Eesti olulise liiklussõlme ümberehituse võtmetegelaseks. Projekteerimist rahastava tanklaketi ärihuvide tõttu võib löögi alla sattuda liiklusohutus, kirjutab Äripäev.

Projekteerimisvaldkonna spetsialistid on Väo liiklussõlme lahenduse suhtes kriitilised ja nendivad, et liiklussõlme lahendus on selgelt Olerexi nägu. Kurioosseks muudab olukorra see, et ristmiku lahendust peetakse lausa liiklusohtlikuks.

«Kui eelmisel aastal toimus sellesama Väo liiklussõlme ehitusprojekti ekspertiisi hange, siis meie ei näinud võimalust osaleda, kuna projektlahendus ei vastanud meie hinnangul ohutu tee projekteerimise nõuetele,» sõnas Ramboll Eesti ASi projektee- rimisosakonna juht Raul Vibo.

Lisaks on Olerexil õnnestunud detailplaneeringu järgi nihutada oma kavandatava tankla krundi piire, võttes enda alla jupi riigimaad, et krunt paremini ristmiku planeeringuga sobituks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles