Estonian Air sai oma esimese Embraeri reisilennuki

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi arendus- ja turundusjuht Gunnar Mägi lennufirma uut kujundust tutvustamas.
Estonian Airi arendus- ja turundusjuht Gunnar Mägi lennufirma uut kujundust tutvustamas. Foto: Toomas Huik

Eile maandus Tallinna lennujaamas esimene 76-kohaline reisilennuk Embraer 170, mis on liisitud lennufirmalt Finnair. See on esimene lennuk, mille kere kannab Estonian Airi uut kujundust.

Estonian Air liisib Finnairilt ühtekokku neli Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit. Esimene Embraer alustab regulaarlende juba mõne päeva pärast. Ülejäänud kolm reisilennukit jõuavad Eestisse lähinädalate jooksul.

Estonian Air valis Embraeri E-Jet-tüüpi lennukid oma pikaajalise strateegia elluviimiseks. Embraer on suurim regionaallennukeid tootev ettevõte.

Estonian Airi hinnangul vajab lennufirma ühtekokku 12 Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit, mis aitavad lennufirmal tihendada lennugraafikut olemasolevatel liinidel, lisada uusi sihtkohti ja lennata vähemalt kaks korda päevas Euroopa tähtsamatesse linnadesse. Lennufirma eesmärk on tagada pragmaatiline ja jätkusuutlik kasv.

Ettevõte peab hetkel läbirääkimisi lennukitootja ja liisingufirmadega ülejäänud kaheksa lennuki tarnetingimustes ja –aegades. Lennukiparki hakkavad tulevikus kuuluma mudelid E-175 ja E-190, milles on vastavalt 88 ja 112 istekohta. Ülejäänud kaheksa lennukit plaanitakse Eestisse tuua ajavahemikus 2013–2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles