Estoveri Ukraina juust: kas heategu või küünilisuse tipp? (4)

Tarbija24
Copy
Ukraina Juust.
Ukraina Juust. Foto: Estover Piimatööstus

Estover Piimatööstus otsustas toetada Ukrainat juustu müügiga. Selleks lood eraldi toode Ukraina Juust, mille igalt müüdud kilolt annetab ettevõte 10 eurosenti Ukraina toetamiseks. Loovjuhi ja koolitaja Sven Luka hinnangul on see kõik väga küüniline. 

«Mul ei ole vimma Estoveri ega ühegi teise brändi vastu, aga kas tõesti kasutate sõda, miljonite inimeste kodude hävingut ning tuhandete inimeste surma enda toote reklaamimiseks ja kasumi teenimiseks?» küsib Luka. 

Tema sõnul on raske uskuda, et selle juustu kasum ongi vaid 10 senti kilo kohta. Kui see aga nii on, siis peaks ettevõte seda paremini välja tooma. See tähendab, et kui ära müüa 10 000 poolekilost juustupakki, siis saab Ukrainale annetatud 500 eurot, mis on üsna napp summa. 

«Kui reklaamitava toote müügist läheb kas või üks sent ettevõtte kasumisse ja neid reklaame on oi-oi kui palju, siis on tegu ju 100 protsenti ebaeetilise turundusega, kus sõna otseses mõttes vere hinnaga proovib ettevõte raha teenida,» kirjutas Luka ja nimetas kogu asja rohepesuga sarnaselt verepesuks. 

Ettevõtte vastusest selgub, et Ukraina juustu puhul on tegemist kampaaniatootega, mida müüakse poekettidele omahinnaga ja mille müügilt Estover katab tootmiskulud ning kasumit ei teeni.

«Kogutud raha annetame Ukraina hüvanguks Ukraina saatkonna abiga. Mõistame, et teema on tundlik ning meie postitus on tekitanud vastakaid emotsioone,» vastati Estoverist. «Vabandame siiralt nende ees, kes on tundnud ennast puudutatuna ning kinnitame, et Estoveri eesmärk selle kampaaniaga on toetada keerulises olukorras Ukrainat. Meil on hea meel elada ja toimetada ühiselt koos ühiskonnas, kus on sõnavabadus ning täname paljusid meie toodete austajaid ja meie meelsuse toetajaid.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles