Eesti finantstehnoloogia idu teeb suunamuutuse ja liigub internetimaksete ärisse

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
ForPeeps.
ForPeeps. Foto: ForPeeps

Funderbeamis raha kaasanud ​Eesti finantstehnoloogia iduettevõte ForPeeps hakkab pangarakenduse arendamise kõrval ehitama äridele mõeldud rahvusvahelist makselahenduste platvormi.

Kasvu kiirendamiseks omandab ettevõte makseplatvormi Crumblo ning lähikuudel laienetakse ka Läti, Leedu, Poola ja Soome turgudele.

«Oleme alustanud koostööd litsentseeritud makseteenuse pakkuja Crumbloga, eesmärgiga ettevõte omandada ning ehitada üles Baltikumi juhtiv makselahenduste platvorm. Koos ForPeepsi tehnoloogilise pagasi ning Crumblo litsentsidega saame pakkuda tugevat konkurentsi tänastele turutegijatele nii Eestis kui ka mujal,» rääkis ForPeepsi tegevjuht Peep Paum.

ForPeepsi tegevjuht Peep Paum.
ForPeepsi tegevjuht Peep Paum. Foto: ForPeeps

Paumi sõnul nägid nad pangaäppi arendades, et nende avatud panganduse tehnoloogiat on võimalik rakendada ka suurema nõudlusega ja hästi skaleeritavas internetimaksete äris.

«Uute teenuste vastu on huvi üles näidanud mitmed raamatupidamistarkvara arendavad ettevõtted ja paljud teenusepakkujad nii Eestist kui ka mujalt. Poolas on meil juba paarsada potentsiaalset klienti, kes on muuhulgas huvitatud e-arvete konverteerimist. Seetõttu ongi meil lähikuudel plaan laieneda ka Läti, Leedu, Poola ja Soome turgudele,» selgitas ForPeepsi tegevjuht.

«Töötasime välja spetsiaalselt ettevõtetele maksete kogumiseks mõeldud toote, mis sobib kasutamiseks nii e-poodides, kui ka QR-koodi kaudu füüsilistes müügikohtades. Lisaks võimaldab lahendus saata klientidele makselinkidega arveid, mille puhul saab toote eest mugavalt tasuda otse brauseris,» selgitas Paum ning lisas, et uue teenusega püütakse väikse- ja keskmise suurusega ettevõtteid.

Paumi sõnul on lahendus juba praegu kasutatav. Selleks tuleb vastavalt hinnale ja tehingute arvule leida oma ärile kõige sobivam pakett, peale mida saab makselahenduse API-võtme kaudu paari klikiga veebipoodi liidestada. Paketi hinnad algavad ettevõtte juhi sõnul alates 0,99€/kuus.

Uue ärisuuna kõrval jääb paralleelselt toimima ka ForPeepsi pangarakendus tavatarbijatele.

ForPeeps kaasas läinud aasta märtsis Funderbeami kaudu rohkem kui pool miljonit eurot investeeringuid, mis märgiti kokku 468 investori poolt. Lisaks tegi 100 000 euro suuruse kaasinvesteeringu ForPeepsi varasem investor, investeerimisfond Startup Wise Guys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles