Esimene katse Evergreeni konteinerilaeva madalalt lahti päästa ebaõnnestus

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pukserid Atlantic Enterprise ja Atlantic Salvor püüavad tõmmata madalalt lahti konteinerilaeva Ever Forward, mis sõitis USA-s Chesapeake lahel 13. märtsil laevateelt kõrvale ja jäi madalasse vette kinni. (AP Photo/Julio Cortez)
Pukserid Atlantic Enterprise ja Atlantic Salvor püüavad tõmmata madalalt lahti konteinerilaeva Ever Forward, mis sõitis USA-s Chesapeake lahel 13. märtsil laevateelt kõrvale ja jäi madalasse vette kinni. (AP Photo/Julio Cortez) Foto: Julio Cortez

Laevafirma Evergreen konteinerilaev Ever Forward on jätkuvalt Chesapeake'i lahe madalas vees kinni, kuna esimene katse laeva madalast lahti päästa ebaõnnestus. 

Enne katset konteinerilaev vabastada süvendati merepõhja kanal faarvaatrist kuni laevani. Kokku rakendati konteinerilaeva lahti tõmbamise katsel viit pukserit, kaks neist tõmbasid laeva tüürpoori poolsest pardast, üks ahtrist ning veel kaks proovis lükata pakpoordist. 

USA rannavalve esindaja teatas portaali GCaptain vahendusel, et pärast mitu tundi kestnud pingutust ei olnud konteinerilaev paigalt liikunud ning töid jätkatakse täna. 

Järgmine tõsisem katse laev madalalt vabastada on kavandatud 4.–5. aprillile ning siis lisatakse pukseritele kaks merepõhja ankurdatud vintsimispargast.

Laeva Ever Forward päästetöid viib läbi firma Donjon-Smit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles