Chemi-Pharmi ravimitehase projekt on pausil

BNS
Copy
Chemi-Pharm omanik Ruth Oltjer.
Chemi-Pharm omanik Ruth Oltjer. Foto: Eero Vabamägi

Eestis tegutseva keemiatööstuskontserni AS Chemi-Pharmi plaan ehitada Saku valda ravimitehas on hetkel seisma jäänud, kuigi ettevõte plaanib projektiga tulevikus edasi minna.

«Plaan ravimitööstusesse siseneda ei ole kuhugi kadunud ja tegelikult pidigi ehitus veebruari lõpus või märtsi alguses pihta hakkama. Paraku algas samal ajal Ukrainas sõda,» ütles Chemi-Pharmi tegevjuhi Kristo Timberg BNS-ile.

«Endiselt tegeleme ettevalmistavate tegevustega ja otsime võimalusi millega mõistlikult kohe praegu edasi liikuda. Projektiga plaanime edasi minna, aga ei tahaks seda teha silmad kinni, seetõttu oleme veidi tempot maha võtnud,» lisas ta.

Ettevõte teatas mullu oktoobris, et plaanib lähiaastatel ravimitootmisvõimekuse loomisesse investeerida kuni 50 miljonit eurot ja ehitada Saku valda 8500 ruutmeetri suuruse farmaatsiatehase, milleks tuli ka ehitusluba. Terviklahenduse projekteeris Innopolis Insenerid OÜ.

Timberg ütles detsembris BNS-ile, et ettevõte otsib veel hankega ehitajat ja avaldas lootust, et lepinguni jõutakse uue aasta alguses.

Chemi-Pharm arendab, valmistab ja turustab desinfektsioonivahendeid, isikliku hügieeni vahendeid, puhastus- ja erihooldustooteid ning luksuskosmeetikasarja D’Difference.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles