Hiina arvates ei tasu Venemaa sõjaline abistamine end rahaliselt ära (2)

Erkki Erilaid
Copy
Välisinvestorite huvi Hiina kinnisvaraarenduste võlakirjade vastu on ka hoolimata rekordilistest intressidest väike. Pildil raskustes Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande peakontor Shenzhenis.
Välisinvestorite huvi Hiina kinnisvaraarenduste võlakirjade vastu on ka hoolimata rekordilistest intressidest väike. Pildil raskustes Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande peakontor Shenzhenis. Foto: Ng Han Guan/AP/Scanpix

Ekspertide hinnangul on Hiinal juba piisavalt probleeme, mistõttu pole neil ilma riigi majandust tõsisesse ohtu seadmata võimalik Venemaad sõjaliselt toetada.

Kinnisvara- ja koroonakriisiga kimpus olev maailma teine majandus ei saa riskida, sest oht, et jäädakse ilma lõviosast välisinvestorite rahast, on suur. Kui koroona tõttu lukustab Hiina tähtsaid tööstuspiirkondi ja kümnete miljonite inimestega suurlinnu, mis on juba sundinud riiki kärpima majanduskasvu prognoosi, siis veelgi rängem tõbi on tabanud kinnisvarasektorit.

Umbes 25 protsenti Hiina sisemajanduse kogutoodangust ja 40 protsenti pangavaradest on seotud kinnisvaraturuga, kus võlakirjade maksejõuetuse määr on tõusnud viimasel kuul uute rekorditeni, ligi 25 protsendini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles