Carlsberg lahkub Venemaa turult

Copy
Carlsbergi õlu Peterburi baaris.
Carlsbergi õlu Peterburi baaris. Foto: Scanpix/ Reuters/ Alexander Demianchuk

Saku Õlletehase emafirma Carlsberg Group teatas, et lõpetab äritegevuse Venemaal.

«Sõda Ukrainas ning eskaleeruv humanitaar- ja pagulaskriis vapustab meid kõiki. Mõistame jätkuvalt karmilt hukka Venemaa sissetungi, mis on toonud kaasa nii palju inimohvreid, laastamistööd ja inimtragöödiaid,» teatas Carlsberg börsiteates.

Carlsberg otsustas võõrandada oma äritegevuse Venemaal. «Pärast selle protsessi lõpuleviimist pole meil mitte mingisugust kohalolekut Venemaal,» kinnitas Carlsberg.

Selle otsuse tulemusel ei kajastu Venemaa äritegevuse tulemused grupi käibe- ja tegevuskasumi näitajates. Raamatupidamislikult käsitletakse seda äritegevust müügis oleva varana kuni hetkeni, mil see on võõrandatud.

2021. aastal oli Carlsberg Groupi Venemaa äritegevuse käive 6,5 miljardit Taani krooni (874 mln eurot) ja ärikasum 682 miljonit Taani krooni (92 mln eurot).

Carlsberg Group märkis, et tal on selle otsuse tõttu kahju oma ettevõtte 8400 Venemaa töötajast. «Kuni võõrandamisprotsessi lõpuleviimiseni jätkame hiljuti teatatud vähendatud tasemel tegevustega, et võimaldada elatist töötajatele ja nende peredele. Kogu võimalik kasum, mis laekub humanitaarkriisi ajal, annetatakse abiorganisatsioonidele,» teatas Carlsberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles