Fazer: Venemaa levitas meie kohta valeuudist (3)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Fazer. Foto on illustratiivne.
Fazer. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Vastupidiselt Venemaal pühapäeval levitatud uudisele ei ole Soome Fazer oma otsust muutnud ning lõpetab seal oma tegevuse, teatas ettevõte kodulehel.

Pühapäeval levitati Vene meedias uudist, et Soome Fazer jätkab majanduslikel põhjustel oma tegevust Venemaal ning vahetab vaid kaubamärgi ära. 

Fazer kinnitas, et nimemuutus on üks Venemaalt lahkumise protsessist, sest nime peab enne omandisuhte muutumist vahetama. Sellega välditakse ettevõtte teatel Fazeri nime ebaseaduslikku kasutamist Venemaal.

Fazeri selgitusel on Venemaal tegevuse lõpetamine keeruline protsess ning ainus võimalus on omandi müük või üleminek kohalikule ettevõttele. Kuni uus ettevõte ei ole kinnitatud, ei saa ka lahkuda, sest Venemaa võimude otsuse kohaselt ei tohi julgeoleku seisukohalt olulise tähtsusega sektorites tegutsevad ettevõtted oma tootmist mingil juhul vähendada, selgitas Fazer.

Fazeri kinnitusel läheb juba Venemaa turule sisenemisel omandatud kaubamärk Hlebnõi Dom üle uuele operaatorile. Fazeri kaubamärgi kasutamine lõpetatakse kohe pärast tegevuse lõpetamist.

Fazer kinnitas, et nad tegutsevad praeguses olukorras nii kiiresti kui võimalik ning nende otsused ei ole majanduslikest teguritest mõjutatud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles