Spotify peatab teenuse osutamise Venemaal

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Spotify logo.
Spotify logo. Foto: Brendan Mcdermid

Spotify on järjekordne ettevõte, mis peatab oma teenuste osutamise Venemaal, tuues põhjuseks Venemaa uue meediaseaduse.

Spotify teatas reedel, et peatab oma voogedastusteenuse osutamise Venemaal vastuseks riigi uuele meediaseadusele, vahendab Reuters.

Audio voogedastusplatvorm sulges selle kuu alguses oma kontori Venemaal määramata ajaks, viidates Moskva «provotseerimata rünnakule Ukraina vastu».

Venemaa uus meediaseadus muudab ebaseaduslikuks igasuguse sündmuse kajastamise, mis võib diskrediteerida Venemaa sõjaväge.

«Spotify on jätkuvalt veendunud, et on kriitiliselt oluline püüda hoida meie teenus Venemaal töös, et pakkuda usaldusväärseid, sõltumatuid uudiseid ja teavet piirkonnast,» ütles Spotify oma avalduses.

«Kahjuks seavad hiljuti jõustunud õigusaktid, mis piiravad veelgi enam juurdepääsu teabele, kaotavad sõnavabaduse ja kriminaliseerivad teatud tüüpi uudised, ohtu Spotify töötajate ja isegi meie kuulajate turvalisuse.»

Ühe olukorraga kursis oleva isiku sõnul peaks teenuse pakkumine lõppema aprilli alguses.

Teine voogedastusteenus Netflix peatas teenuse osutamise Venemaal selle kuu alguses pärast seda, kui teatas, et ei kavatse oma Venemaa teenusesse lisada riigikanaleid, hoolimata regulatsioonist, mis seda nõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles