Elisa asendas keelatud kanalid soome- ja ukrainakeelsete kanalitega

Tarbija24
Copy
Mõnel kanalil on pilt pime. Selle asemel võib vaadata muud.
Mõnel kanalil on pilt pime. Selle asemel võib vaadata muud. Foto: Liis Treimann

Tarbijaportaalile kirjutas nördinud lugeja, kes ei saanud aru, miks ta peab endiselt maksma Elisa vahendatud venekeelsete kanalite eest, mida enam ei näidata. 

«Olen õnnelik, et kadusid kõik vene kanalid: neid ei vaadanud ma kunagi. Nüüd sooviksin täpselt teada, millega on vene kanalid asendatud ehk mille eest ma iga kuu maksan?» kirjutas lugeja. 

Klient oli pahane ka selle peale, et edastus- ja kanalitasu on tõusnud. «Kanaleid on nüüd ju vähem, st et selle võrra peaks tasu vähenema, mitte tõusma!»

Elisa sisuhankejuhi Toomas Ili sõnul oli suurem osa eemaldatud kanalitest mitte baaspaketis, vaid vabatahtlikult eraldi ostetavas teemapaketis. «Kanalite sulgemise järel seda teemapaketti enam ei eksisteeri, seega ei maksa ka kliendid enam paketti kuulunud kanalite eest. Baaspaketti ehk kuutasulisse põhiteenusesse kuulus peatatud kanalitest ainult väike osa, ja sellest soodsamat paketti pole,» selgitas Ili.

Kuna Eestis on arvestatav osa vene keelt kõnelevat elanikkonda, on neil võimalik valida filme ja sarju pakkuvaid telekanaleid, mille puhul saab televaatajal valida venekeelse heli.

Lisaks on vaatajatele tasuta kättesaadavaks tehtud Soome rahvusringhäälingu esimene kanal Yle TV1 ja Ukraina telekanal 1+1 International. «Eelmisel nädalal lisasime ka neli täiesti uut telekanalit: Time (Настоящее Время), Ukraina 24, History2 ja Crime+ Investigation,» lisas Ili. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles