Kanada suurendab oma naftaeksporti Vene energia asendamiseks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Alberta naftaliiva töötlemistehas Kanadas.
Alberta naftaliiva töötlemistehas Kanadas. Foto: Dan Riedlhuber

Kanada teatas neljapäeval, et suurendab naftaeksporti, et aidata liitlasriikidel tulla toime puudujäägiga, mille on tinginud Venemaa energiast loobumine Ukraina sõja tõttu, vahendab AFP.

«Vastuseks palvetele liitastelt aidata tulla toime puudujääkidega Ukraina konflikti tõttu, on Kanada tööstusel võimekus suurendada 2022. aastal oma nafta- ja gaasiimporti järk-järgult kuni 300 000 barreli võrra päevas, eesmärgiga asendada Venemaa naftat ja gaasi,» ütles maavarade minister Jonathan Wilkinson avalduses.

Wilkinson viibib Pariisis Rahvusvahelise Energiaagentuuri kohtumisel, mis keskendus suuresti sellele, et aidata Euroopal vähendada oma tugevat sõltuvust Venemaast nafta ja gaasi osas, vahendab The Canadian Press.

Tema sõnul on konsultatsioonid tööstusega näidanud, et Kanada saab tootmist kiirendada ja tal on ka torujuhtmete võimsus, et suurendada oma nafta- ja gaasieksporti käesoleval aastal.

Wilkinsoni sõnul on Kanada «väga avatud arutelule» selle üle, mida ta saab veel teha, et aidata kaasa Kanada LNG ekspordile Euroopasse, sealhulgas näiteks uute maagaasiterminalide rajamisele idarannikul.

Kuid tema sõnul sõltuvad need investeeringud suuresti sellest, kui palju aega kulub nende käivitamiseks ning kui suudetakse tagada, et mis tahes uus gaasiinfrastruktuur oleks äärmiselt madala saastekogusega, et see ei suurendaks Kanada süsinikdioksiidijälge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles