Tallink lükkab sõja tõttu Riia-Stockholmi liini avamise edasi

PM Majandus
Copy
Tallinki alus Isabelle ootab põgenikke.
Tallinki alus Isabelle ootab põgenikke. Foto: Postimees

Tallink Grupp teatas täna, et on otsustanud Covidi-pandeemia tõttu kaks aastat peatatud olnud Riia-Stockholmi laevaliini taasavamise lükata kaks kuud hilisemaks ja avada liin 3. juunil.

Otsus liini taasavamine edasi lükata on tingitud geopoliitilise ebakindluse mõjust reisijate aktiivsusele reiside broneerimisel antud liinile aprilli- ja maikuuks ning Ukraina sõja tagajärjel märkimisväärselt tõusnud kütusehindadest maailmaturul, teatas Tallink. Aprilli- ja maikuus ei ole tänase kujunenud olukorra tõttu liini võimalik kasumlikult opereerida.

«Olime igati valmis ja põhjalikult valmistunud Riia-Stockholmi liini taasavamiseks 6. aprillil pärast pikka kaheaastast pausi, kuid veebruari lõpus alanud sõjategevus on tänaseks tekitanud olukorra, kus oleme pidanud oma plaanid ümber hindama ning võtma taas vastu raske otsuse liini avamine paari kuu võrra edasi lükata, lootuses, et suve alguseks on olukord muutunud,» kommenteeris otsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Tallink Grupp pakub reisijatele, kelle broneeringuid ja väljumisi otsus liini taasavamine edasi lükata puudutab, võimalust reis uuele kuupäevale või ettevõtte teistele liinidele ümber tõsta või reis tühistada. Ettevõtte kontaktikeskus võtab ühendust kõigi reisijatega, keda otsus puudutab ning koos leitakse reisijale parim lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles