Madalale sõitnud konteinerilaevast on saanud turismisihtkoht

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Süvenduslaevad jätkavad USA-s Pasadena lähistel pingutusi 13. märtsil madalale sõitnud ja kinni jäänud konteinerilaeva Ever Forward vabastamiseks. Firma Evergreen laev oli möödunud aasta märtsis pikalt kinni ka Suessi kanalis. 
AP Photo/Julio Cortez
Süvenduslaevad jätkavad USA-s Pasadena lähistel pingutusi 13. märtsil madalale sõitnud ja kinni jäänud konteinerilaeva Ever Forward vabastamiseks. Firma Evergreen laev oli möödunud aasta märtsis pikalt kinni ka Suessi kanalis. AP Photo/Julio Cortez Foto: Julio Cortez

13. märtsil sõitis firmale Evergreen kuuluv konteinerilaev Ever Forward USAs Baltimore'i lähistel laevateelt välja ning jäi selle kõrval madalasse vette kinni. Seni pole katsed laeva vabastada tulemusi andnud. 

Laevateelt kõrvale kaldumise põhjuseks peetakse tehnilist riket, kuid ametlikud allikad ei ole infot kinnitanud. Et laev istub põhjas kinni laevateest kõrval, ei takista ta muud laevaliiklust. Vee sügavus Chesapeake lahte läbivas jõesängis kulgeval laevateel on 15 meetrit, kuid faarvaatri kõrval on vett vaid 5–7 meetrit. Lastis Ever Forwardi süvis on aga üle 12 meetri. 

Laeva madalale sõitmisele järgnes suur meediatähelepanu, sotsiaalmeediakanal Whtat's Going on With Shipping sai lühikese ajaga juurde 35 000 jälgijat ning videot laeva madalale sõitmisest vaadati 3,1 miljoni korda. 

Kuna laev jäi tema süvise jaoks liiga madalasse Chesapeake'i lahe põhja tugevasti kinni ning tema vabastamiseks tuleb merepõhja kaevata sügav kanal, on temast saanud ümbruskonna inimeste jaoks vaatamisväärsus ja mereturismi sihtkoht. Et veesügavus laeva ümber on väikelaevade liikluseks piisav, pääsevad huvilised oma paatidega laevale päris lähedale. 

Fotograaf Jay P. Fleming kirjutas sotsiaalmeedias, et tegi koos oma fotograafiatudengitega paadiga väljasõidu Patapsco jõe suudmealale, kus konteinerilaev madalas vees kinni on ning süvenduslaevad üritavad tema vabastamiseks lahepõhja kanalit kaevata. Oma üllatuseks avastas Fleming, et tema paatkond ei ole ainus, kes sündmuskohta uudistama on saabunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles