Mobiilioperaatorid vaidlevad: Telia ei tunnista turuliidri positsiooni kaotust

PM Majandus
Copy
Telia logo.
Telia logo. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Telia lükkab ümber Elisa eilse teate justnagu oleks nemad saavutanud Eestis mobiiliside turuliidri positisooni.

«Ei tahaks küll konkurendi positiivset uudist rikkuda, kuid turuliidri positsiooni hoiab jätkuvalt enda käes Telia. Selliste uuringute põhjal ei saa lõplikke järeldusi teha, kuna tulemused sõltuvad sellest, millist meetodit on küsitlemiseks kasutatud, millist valimit (ja kuidas) on küsitletud ning kuidas arvutatakse lõplikke protsente,» kommenteeris Telia erakliendiüksuse juht Kristjan Viilmann.

Eelmise aasta lõpu seisuga olid ettevõtete ametlikud ehk aastaaruannetest läbi käinud numbrid sellised, et Telia mobiililiitumiste arv oli 795 000 ilma M2M ehk machine-to-machine liitumisteta, Elisa tulemus oli 650 000 ilma M2M liitumisteta ning Tele2 oma 437 000. Kokku oli Telial eelmise aasta lõpu seisuga 1,19 miljonit mobiililiitumist (koos M2M), Elisal 689 000, teatas Telia.

Elisa selgitusel näitab Turu-uuringute AS-i uuring, kui paljud inimesed kasutavad oma teenusepakkujana Elisat või mõnda teist operaatorit. «Mõistetavalt on tänases tehnoloogiarohkes maailmas klientidel oluliselt rohkem kui üks SIM-kaart,» ütles Elisa meediasuhete juht Taavi Teder. «Seega ei saagi nende kahe metoodika võrdlemine anda sama tulemust.»

Turu-uuringute AS-is selle aasta alguses tehtud laiapõhjalise uuringu järgi on mobiilsidepakkujatest kõige rohkem kliente Elisal, kes pakub teenust 41 protsendile mobiilside klientide turust.

Turu-uuringute AS-i andmetel kuulub mobiilside koguturust Elisale 41 protsenti, Telia turuosa on 37% protsenti. Tele2 turuosa on võrreldes eelmiste aastatega aga oluliselt langenud ning ulatus käesoleva aasta alguse 22 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles