Kanada autosektori rekordinvesteering loob elektriautoakude megatehase

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Stellantise logo.
Stellantise logo. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

USA-Euroopa autotootja Stellantis asub koos ettevõttega LG Energy Solution tootma elektriautode jaoks akusid uues ja tohutu suures tehases, mis Ottawa sõnul on Kanada ajaloo suurim investeering nende autosektorisse.

Tegemist on «kõigi aegade suurima investeeringuga autosektorisse meie riigi ajaloos», ütles tööstusminister Francois-Philippe Champagne, vahendab AFP.

Ühisettevõtmine näeb ette viie miljardi Kanada dollari (3,6 miljardi euro) eest tehasekompleksi ehitamist Ontario provintsi Windsorisse, kus hakatakse tootma akusid «märkimisväärsele osale» Põhja-Ameerikas toodetavatest Stellantise elektrisõidukitest.

Samuti teatas Stellantis, et tema ühisettevõte Automotive Cells Company (ACC) koos Mercedes-Benzi ja TotalEnergies'iga ehitab akutehase Itaalias ja suurendab oma tootmisvõimsust Euroopas, kirjutab Reuters.

Kanada tehase, mis rajatakse Detroiti lähedale üle piiri, aastane tootmisvõimsus peaks olema üle 45 gigavatt-tunni (GWh) ja see loob Windsori piirkonnas hinnanguliselt 2500 uut töökohta, teatasid ettevõtted.

Need sammud on osa maailma suuruselt neljanda autotootja plaanist rajada viis akutehast, kaks Põhja-Ameerikas ja kolm Euroopas, kus ta on juba teatanud nn gigatehaste rajamisest Prantsusmaal ja Saksamaal, mis samuti ehitatakse ACC kaudu.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles