Maailma suurim toidutootja Nestlé peatab enamiku toodete müügi Venemaal

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nestlé toodetud Kit Kat šokolaadid.
Nestlé toodetud Kit Kat šokolaadid. Foto: Hannah Mckay

Viimastel nädalatel on tarbijad, aktivistide rühmad ja poliitikud kritiseerinud Nestlé't, et nad ei ole Venemaalt lahkunud. Nüüd otsustas toidutootja peatada enamiku oma tegevusest riigis.

 

Maailma suurim toidutootja Nestlé peatab enamiku oma tegevusest Venemaal. Muu hulgas peatatakse näiteks ettevõtte kaubamärkide Kitkat ja Nesquik müük Venemaal, vahendab Reuters.

Siiski jätkab ettevõte oma Venemaa töötajatele palga maksmist. Varem teatas ettevõte muu hulgas, et on peatanud mitteolulise ekspordi ja impordi Venemaalt ning reklaami Venemaal.

Nestlé teade tuleb vaid mõned päevad pärast seda, kui Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kritiseeris ettevõtet selle eest, et see jätkab tegevust Venemaal. Viimastel nädalatel on tarbijad, aktivistide rühmad ja poliitikud kritiseerinud Nestlé't ka selle eest, et nad ei ole astunud selgeid samme Venemaalt lahkumise suunas.

Nestlé liitub rohkete lääne ettevõtetega, kes on hiljuti Venemaalt tagasi tõmbunud. McDonald's ja Coca Cola on näiteks ühed suurimad toiduainetetööstuses tegutsevad ettevõtted, kes on riigist lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles