Sõõrumaa hakkab Boltiga konkureerima (1)

PM Majandus
Copy
Taxigo takso.
Taxigo takso. Foto: TaxiGo

Urmas Sõõrumaale kuuluv Move Group sõlmis lepingu 100% Taxigo osaluse omandamiseks. Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne ning oma heakskiidu peab andma konkurentsiamet. 

Taxigo on digitaalsel platvormil tegutsev taksovahendusteenust pakkuv ettevõte,  platvormi kasutab 800-900 taksojuhti üle Eesti. 

Eelmisel suvel omandas Urmas Sõõrumaa Tulika Takso. «Taxigo omandamine oli Tulika Takso ostuga alanud teekonna loomulik etapp. Lähitulevikus jätkatakse FORUS TAKSO nime alt kus ühenduvad Taxigo paindlikkus ja Tulika Takso kvaliteet,» lausus Sõõumaa.

«Taxigo platvormiga saame mahtu juurde. Selle baasil on lihtsam minna väljapoole laienema,» põhjendas Sõõrumaa. «Meil on suur plaan minna laia maailma,» rääkis ta. 

Taxigo tegutseb praegu lisaks Eestile Sõõrumaa sõnul Tuneesias ning Maltal ning testtegevus toimub ka Aserbaidžaanis. 

Kuhu ettevõte veel laieneda plaanib, on Sõõrumaa sõnul praegu saladus ning sellest saab rääkida pärast konkurentisametilt koondumisloa saamist. Sõõrumaa sõnutsi võtab see tõenäoliselt mõned nädalad aega. 

Kuni uute uudiste saabumiseni jätkavad nii Taxigo kui Tulika tavapärases režiimis.

Taxigo senine omanik ja juht Eduard Dubrovski jätkab ka edaspidi FORUS TAKSO digiplatvormi juhina.

«Eesmärgiks on panustada digiplatvormi arendusse, et tagada suurem kasutajaskond nii sõiduteenuse pakkujate kui ka klientide seas ning ootame uusi juhte platvormiga liituma,» sõnas Urmas Sõõrumaa.

Taxigo ja Tulika Takso teenindavad kahepeale kokku ainuüksi Eestis 100 000 klienti kuus.

Hea aeg

Sõõrumaa sõnul on praegu laienemiseks hea aeg, sest taksoturul valitseb segadus. Venemaa Ukraina invasiooni tõttu on paljud riigid idanaabri taksoplatvormi Yandex ära keelanud. Eestis seda küll tehtud ei ole, kuid paljude kliendid otsivad Sõõrumaa sõnul sellele alternatiive. 

«Pärast iga segadust tuleb aeg, mil uued seemned mullast tärkavad,» lausus Sõõrumaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles