Riik võib anda kriisist puudutatud ettevõtetele 400 000 eurot abi

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa Komisjoni asepresident Margrethe Vestager.
Euroopa Komisjoni asepresident Margrethe Vestager. Foto: POOL/REUTERS

Euroopa Komisjon võttis täna vastu ajutise kriisiraamistiku, mis võimaldab liikmesriikidel kasutada riigiabi eeskirjadega ette nähtud paindlikkust ja maksta ettevõtetele kuni 400 000 eurot toetust.

«Kui liikmesriigid soovivad minimeerida mõju, mida avaldab sisendikulude järsk kasv, siis võivad nad kohe kasutusele võtta kavad, millega eraldatakse igale kriisist puudutatud ettevõttele kuni 400 000 eurot,» ütles Euroopa Komisjoni konkurentsipoliitika eest vastutav juhtiv asepresident Margrethe Vestager.

«Komisjon on valmis kohe liikmesriikidega koostööd alustama, et leida toimivad lahendused, millega säilib see oluline osa meie majandusest, kasutades selleks kogu paindlikkust, mida võimaldavad riigiabi eeskirjad,» lisas ta.

Uus raamistik võimaldab liikmesriikidel anda piiratud summas abi ettevõtetele, keda praegune kriis või sellega seotud sanktsioonid ja vastusanktsioonid on mõjutanud, tagada neile piisav likviidsus ning hüvitada lisakulud, mis on tekkinud erakordselt kõrgete gaasi- ja elektrihindade tõttu.

Nende meetmete kohaldamisalast jäetakse välja Venemaa kontrolli all olevad sanktsioneeritud üksused.

Ajutine kriisiraamistik kehtib selle aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles